ערב הוקרה מרגש לווטרנים בראשון לציון לקראת יום הניצחון על גרמניה הנאצית

ערב הוקרה מרגש לווטרנים בראשון לציון לקראת יום הניצחון על גרמניה הנאצית

לקראת ציון יום הניצחון על גרמניה הנאצית, שיחול בעוד ארבעה ימים, התקיים אמש בהיכל התרבות בעיר היכל התרבות מאיר ניצן ערב מרגש ומלא הוקרה לווטרנים וללוחמים שנטלו חלק בניצחון על גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה.

במהלך האירוע הודגש כי יום הניצחון מסמל את ניצחון רוח האדם על הרוע, את החירות על פני הדיכוי ואת התקווה על פני הייאוש. המשתתפים הרכינו ראש לזכר הנופלים והביעו הערכה עמוקה ללוחמים שהכריעו את המשטר הנאצי ושינו את פני ההיסטוריה.

עוד נאמר כי לצערנו, מספר הווטרנים שנותרו עמנו הולך ופוחת, אך אלו שעדיין חיים בינינו ראויים לכל הכבוד, ההערכה וההוקרה על גבורתם יוצאת הדופן ועל תרומתם לשחרור העולם מהרוע הנאצי.

בעיר ראשון לציון, שהוקמה מתוך חזון של ציונות והגשמה, ממשיכים לפעול לשימור הזיכרון ולהנחלת ערכי אהבת האדם, המולדת והחירות לדור הצעיר.

במסגרת זו, צוין בגאווה כי ראשון לציון נבחרה להקים את מרכז המורשת הלאומי הראשון ליהודי ברית המועצות — פרויקט משמעותי המקודם על ידי משרד המורשת בשיתוף עיריית ראשון לציון ובהתאם להחלטת ממשלה.

המרכז צפוי לשמש בית למורשת, להיסטוריה ולתרבות, ולתעד את מאבקם של יהודי ברית המועצות לשימור זהותם היהודית ואת סיפור העלייה לישראל — מתוך רצון לחבר בין העבר, ההווה והעתיד.

בסיום הערב נמסר מסר מרגש לווטרנים:

“בגבורה שלכם עיצבתם את ההיסטוריה והבאתם לשחרור העולם מהרוע הנאצי. הרבה בזכותכם — אנחנו כאן.”

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *