בית המשפט המחוזי הרשיע את יאיר זוהר ברצח איש העסקים דורון שוסטר ז"ל

בית המשפט המחוזי הרשיע את יאיר זוהר ברצח איש העסקים דורון שוסטר ז"ל

 

דרמה בבית המשפט: בית המשפט המחוזי מרכז בלוד הרשיע את יאיר זוהר ברצח בכוונה תחילה של איש העסקים דורון שוסטר ז"ל, שנורה למוות במרץ 2016 בראשון לציון. בנוסף, הורשע זוהר בעבירות של סחר בנשק ועבירות נשק נוספות.

 

ההרשעה ניתנה לאחר הליך הוכחות ממושך שנוהל על ידי עורכי הדין נעמה תור-זאבי ותומר שטיינברג מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי). במהלך המשפט העיד סוכן משטרתי סמוי, שהופעל במטרה למגר תופעות של סחר באמצעי לחימה וסמים.

 

על פי כתב האישום, זוהר הגיע רכוב על אופנוע למקום סמוך לבניין מגוריו של שוסטר, כשהוא חמוש באקדח. הוא ארב לו בחניה, וכשהמנוח התקרב לבניין – ירה בו חמש יריות מטווח קצר שגרמו למותו.

 

בהכרעת הדין, קבע הרכב השופטים – סגן הנשיאה עמי קובו, והשופטים מיכאל קרשן ומרב גרינברג – כי אשמתו של הנאשם הוכחה מעל לכל ספק סביר. השופטים התרשמו מאמינותו של הסוכן הסמוי, שעדותו נתמכה בראיות נוספות, בהן הקלטת שיחה שבה הודה זוהר בפני הסוכן כי ביצע את הרצח.

 

בנוסף להרשעה ברצח, הורשע זוהר גם בשלוש עסקאות סחר בנשק, בהן מכר לסוכן המשטרתי מטען חבלה, אקדחים ומחסניות.

 

בית המשפט ציין כי העונש הצפוי לעבירת רצח בכוונה תחילה הוא מאסר עולם חובה.

 

הפרקליטות הדגישה כי זהו הישג משמעותי במסגרת פעילות נרחבת של סוכן סמוי שהופעל במשך כשנה, והביא להפללתם של 52 מעורבים בעשרות עסקאות סחר בנשק ובסמים.

 

> בהתאם לצו איסור פרסום, חל איסור לפרסם כל פרט שעשוי לחשוף את זהות הסוכן או הלוחם המשטרתי המעורבים בתיק.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *