נעצר תושב ראשל"צ בחשד להחזקת נשק: "מצאו אקדח והגיעו אליו באמצעות ראיות פורנזיות"

נעצר תושב ראשל"צ בחשד להחזקת נשק: "מצאו אקדח והגיעו אליו באמצעות ראיות פורנזיות"

בית המשפט השלום בראשון לציון הורה היום על הארכת מעצרו של גבר בן 40 לחמישה ימים נוספים, לאחר שנעצר בחשד לרכישה, נשיאה או הובלת נשק.
מאקדח ברחוב לדלת הבית
הסיפור התחיל בתחילת נובמבר, כאשר שוטרים הגיעו למקום בתחום שיפוט ראשון לציון לאחר שהתקבלה ידיעה על אקדח. השוטרים הגיעו למקום ותפסו את הנשק, באזור השכונה בה מתגורר החשוד.
"בעקבות פעולות שהיחידה החוקרת ביצעה הצליחה להגיע לזהות החשוד," סיפר נציג המשטרה בבית המשפט. "האקדח נקשר לחשוד. מדובר בראיות פורנזיות ודיגיטליות." לאחר שנודעה ליחידה החוקרת זהות החשוד, היא ביקשה להוציא צו מעצר בהעדר וצו חיפוש, ובית המשפט נעתר לבקשה.
"הוא התייצב מיוזמתו"
אתמול יצרה היחידה החוקרת קשר עם החשוד, והוא התייצב מיוזמתו. "אני שומעת על סיפור של אקדח. לא יודעת שום דבר, יש DNA, יש ט.א?" אמרה עורכת דינו של החשוד, עו"ד זהבה קרן. "זו השכונה שלו, לא מראים לו כלום, הכל באוויר."
לדברי עורכת הדין: "פתאום מגיעים אליו משטרה, הוא לא בבית, הוא מתייצב מיוזמתו. אני אומרת לך שבאתם בפעם ראשונה אליו הבייתה כי העוזרת הייתה בבית, הוא היה איתי, שתה קפה, אשתו התקשרה אליו ואמרה לו שהמשטרה מחפשת אותו."
היחידה החוקרת יחד עם החשוד ביצעה חיפוש בביתו, במהלכו נתפסו בגדים, תחמושת, DVR וחומר החשוד כסם (אם כי השופט ציין שעבירת הסמים לא תהווה בסיס להחלטתו מאחר שהחשוד לא נחקר ולא הוזהר בעניין זה).
"זכות השתיקה לא מצדיקה הארכת מעצר"
החשוד בחר לשמור על זכות השתיקה בחקירה. "זכות השתיקה לא מצדיקה הארכת מעצר בעיני אפילו לא ליום," טענה עורכת הדין. "יש להם לבצע 3 פעולות שיבצעו אותן היום וישחררו אותו בשעות הערב. הוא עושה עבודות שירות. אם היה כזה דחוף היו מחכים ליד הדלת בבית. אין פה שום דבר היסטרי."
עורכת הדין הוסיפה: "החשוד בעבודות שירות על תיק נוסף. יש לו קשר עם שירות המבחן, הוא בהליך טיפולי. אין פה מסוכנות. יש פה אקדח שנמצא, לא יודעת מה יש או אין עליו. אין פה זיהוי בכלל."
השופט: "עבר פלילי רלוונטי"
השופט דן באומן דחה את טענות ההגנה והורה על הארכת המעצר. "מעיון בתיק החקירה עולה, כי קיימת תשתית ראייתית המבססת חשד סביר למעורבותו של החשוד בביצוע העבירה המיוחסת לו," קבע השופט.
השופט ציין כי "עיינתי בעברו הפלילי של החשוד וראיתי כי בעברו עבר פלילי רלוונטי, כולל עבירת נשק." באשר לזכות השתיקה, קבע השופט: "החשוד שומר על זכות השתיקה, וזו כמובן זכותו המלאה והחוקתית. יחד עם זאת ברור כי יש לכך בכדי להקשות על היחידה החוקרת ואף להאריך את משך החקירה".
לאחר ששקל את טיעוני הצדדים, השופט באומן שוכנע כי "מתקיימת עילת מעצר של מסוכנות לצד חשש לשיבוש חקירה", והורה על הארכת מעצר החשוד לחמישה ימים נוספים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *