ראשון לציון: גל גניבות הרכבים נמשך – חשוד נמלט מהמשטרה סמוך לאסף הרופא
חשוד בגניבת רכב הצליח להימלט מידי המשטרה במוצאי שבת, לאחר שנטש את הרכב הגנוב בסמוך לבית החולים אסף הרופא. כוחות משטרה גדולים, בסיוע מסוק משטרתי, ערכו סריקות נרחבות באזור, אך עד כה לא הצליחו לאתר את החשוד.
האירוע מצטרף לשורה ארוכה של גניבות רכב שפוקדות את העיר ראשון לציון והסביבה בתקופה האחרונה. "אין שבוע שאין גניבות בגזרה שלנו", מספר גורם במשטרה. לדבריו, מרבית הרכבים הגנובים מוברחים לשטחי הרשות הפלסטינית, שם הם נמכרים ומשמשים את התושבים המקומיים.
המאבק בתופעה מסתמך במידה רבה על מערכות האיתוראן, המאפשרות למשטרה לעקוב אחר הרכבים הגנובים ולהגיע אליהם במהירות. לעומת זאת, התפיסות במחסומי משטרה שגרתיים הן מעטות יחסית.
"אנחנו מתמודדים עם תופעה מאורגנת ומתוחכמת", מוסיף הגורם המשטרתי. "הגנבים מכירים את השטח ואת דרכי המילוט, ופועלים במהירות ובמקצועיות". המשטרה ממשיכה במאמציה לאתר את החשוד שנמלט, ומבקשת מהציבור להגביר ערנות ולדווח על כל פעילות חשודה בסביבת כלי רכב.
בינתיים, המשטרה ממליצה לבעלי רכבים להתקין אמצעי מיגון נוספים ולא להסתמך רק על מנעולי הרכב המקוריים. "כל אמצעי הגנה נוסף מקשה על הגנבים ומגדיל את הסיכוי שהרכב לא ייגנב", מסבירים במשטרה.