דורון אוזן: "ראשון לציון חייבת להיות מוצלת וירוקה!"

חבר מועצת העיר ראשון לציון דורון אוזן מסתמן כהאיש עם החזון והעשייה שאין שני לה! ברמה המוניציפלית מציג היום אוזן בפני עשרות פעילים את תוכנית : ראשון לציון 20-40 והיום בתחום-סביבה וירוק.

"ראשון לציון חייבת להיות עיר מוצלית! ישראל מתחממת בקצב מוגבר ולכן עלינו תמיד להיות מוכנים לשינויים הללו. 70% מרחובות העיר ראשון לציון לא מוצלים. על אף שלעצים יתרון עצום בהורדת הטמפרטורה בצמצום זיהום האויר ובשיפור איכות החיים. ראשון לציון עיר לא מוצלת".

"בראשון לציון קילומטרים של שבילי אופניים והולכי רגל וכמעט שאין עצים שנותנים צל, חווית ההליכה/רכיבה הופכת לבלתי נסבלת משנה לשנה וככל שהאקלים נהיה יותר קשה להסתובב בחוץ ובמקום שתילה של עצי פרי ונוי הגיע הזמן לשתול עצים שעושים צל התייחסתי לכך בישיבת תקציב 2023.
אנו נדאג שתתבצע שתילה של מאות ו/או אלפי עצים ברחבי העיר בכל אותם הרחובות בהם אנו צועדים במסגרת היכולות שלנו מול השלטון הארצי נסייע בהבאת תקציב רחב כדי שראשון תהפוך למודל ברמה הארצית".

חשוב לומר צל עצים משפר באופן דרמטי את השהייה ברחוב והעצים תורמים לשיפור איכות האויר וכך ראשון לציון תהפוך לעיר נעימה וירוקה יותר. אנחנו רואים שתילה מאסיבית של פרחים צבעוניים,נכון זה מניב דיבידנד מיידי אבל אין בזה באמת תועלת לציבור צריכים לחשוב על מה מוציאים כסף,לעומת מה שמייצר תועלת.

"על העירייה להשקיע בנושא הזה, תושבי ראשון לציון מעדיפים רחוב מוצל מרחוב מקושט. אני מתכוון יחד עם חברי סיעתי לקדם את תוכנית ראשון 20-40 בכל התחומים בכלל ובפרט בתחום הסביבה ולהקים את משמר העצים ובכך נדאג שלא יהיו כריתת עצים שלא לצורך ומנגד שמירה אחזקה ושתילה של עצים שעושים צל. אני פונה לתושבי העיר אני מוכר כאיש עשייה כך גם חבריי לסיעה ותמיכתכם חשובה לנו תושבי ראשון לציון בוחרים בעשייה".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *