שתי ילדות נפגשו עם ראש העירייה, רז קינסטליך, במסגרת לשכה פתוחה לילדים, בנושא מכעיס במיוחד: תושבים שלא אוספים את צואת כלביהם * בעצה אחת סיכמו השלושה על חלוקת גלויות "כולנו נאסוף וללכלוך נעשה סוף" * "יכולנו לבחור בדרך של אכיפה, אבל נראה לי שבקשה של ילדה יכולה להגיע עמוק ללב" הסביר ראש העירייה
צואת כלבים המושארת בדרכים, היא ללא ספק אחד המטרדים הסביבתיים הנפוצים בחברה הישראלית. אלא שמתברר שהיא מעצבנת לא רק תושבים בוגרים אלא גם ילדים. שתי ילדות, כל אחת בנפרד, הגיעו ללשכה הפתוחה לילדים עם ראש העירייה, רז קינסטליך, והלינו על התופעה המרגיזה. "זה לא יפה, זה לא נעים, אני רואה את זה בכל מקום" סיפרה סיטאר מזור בת ה-5.5 לראש העירייה. אמה, לורי מזור, מספרת: "כל בוקר שאנחנו יוצאות מהבית, אנחנו ממש מדלגות מעל צואת הכלבים. ראינו פעם אחת אישה שהכלב שלה עשה את צרכיו והיא המשיכה הלאה, אז סיטאר לא התביישה ופנתה אליה, זה באמת לא נעים".
בקשתה של סיטאר לא הייתה היחידה, אוריה שהרבני בת ה-9 מבית הספר הראל, פנתה לפני כחודשיים על אותו נושא בדיוק. אוריה הגיעה ללשכה הפתוחה שמקיים ראש העירייה עם סבתה, רותי שהרבני שסיפרה שזה נושא שממש מטריד את הנכדה שלה. כבר אז, החליט ראש העירייה, רז קינסטליך, בעצה אחת עם אוריה על הפקת גלויות, עליהן המסר: "כולנו נאסוף וללכלוך נעשה סוף", אותן יחלקו התלמידים לעובדים והשבים בסביבת בית הספר. יש לציין כי על הגלויה צוין כי זו יוזמה של אוריה שעלתה במסגרת לשכה פתוחה.
מאז הפגישה, גייסה אוריה את כל חבריה לספסל הלימודים, והשבוע יצאו לחלק את הגלויות עם אורח- ראש העירייה. "היה מהמם ומרגש" מספרת רותי שהרבני "היא הרגישה מלכה ליום אחד שרעיון שהיא יזמה הגיע לממדים כאלו". גם במקרה של סיטאר, הוחלט להדפיס גלויות ושהילדים יחלקו בסביבתם. ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר: "יכולנו לבחור בדרך של אכיפה, אבל נראה לי שבקשה של ילדה יכולה להגיע עמוק ללב של בעלי הכלבים. התופעה הזו היא מטרד של ממש וחשוב שבעלי הכלבים יבינו את המשמעות לא לאסוף אחריהם".
נזכיר כי לאחרונה הטביע מינהל איכות הסביבה הדפסים רצפתיים סביבתיים עם המסר "בואו נעשה לזה סוף! פשוט לאסוף" בכניסה וביציאה של 50 גנים ציבוריים ברחבי העיר. על פי הערכת השירות הווטרינרי, יש בראשון לציון כ-14 אלף כלבים ומדי שנה מדווח המוקד העירוני על כאלף פניות תושבים על צואת כלבים. פקחי החברה לביטחון רושמים כאלפיים דוחות מדי חודש לבעלי כלבים שלא אספו אחריהם, וזאת למרות פרסומים ברורים ובולטים ברחבי העיר, הקמת כעשרים פארקים לכלבים ואזהרות והתראות לבעלי כלבים.